6 maj 2017
14:00

FC Gute

Referat: Karlslunds IF HFK - FC Gute

Segertåget i Division 2 Norra Svealand fortsätter för Karlslunds IF HFK då laget idag tog sin fjärde raka seger och befäster andraplatsen i tabellen.

Innan matchen uppmärksammades Adam Molin som, endast 20 år gammal, idag skulle göra sin 100:e A-lagsseriematch i klubben, efter att ha tagit steget upp i A-laget redan som 15-åring. Innan idag hade han gjort 35 mål på 99 seriematcher, alla i Division 2. Molin fick innan matchen ta emot en specialtillverkad matchtröja med nr 100 på ryggen.

KIF ställer inför matchen upp med följande lag:
Ian McDonald Wilkins
Gabriel Kopkin - Zakariah Epplette - Anton Olsson
Ibrahim Habib - Filip Albertson - Laurence Bell - Sebastian Loyola Nydén - Nabil Osman
Adam Molin - Christer Lipovac

Avbytare:
Anton Palmér, Daniel Ramberg, Carl Grundel, Linus Engwall, Simon Amin, Jake Larsson, Emanuel Arvidsson

Vad skulle väl inte passa bättre i början av matchen än att jubilaren Adam Molin skulle få näta? Det är precis vad som händer nämligen då han i den 8:e minuten får en fin passning av Ibrahim Habib, löper ifrån på sitt molinska sätt och avlossar ett fantastiskt skott upp i nättaket, 1-0!

Under den första halvleken får vi se ett Karlslund som vi har lärt känna så här i inledningen av säsongen. Ett lag med mycket boll och som har bra kombinationer och skapar en hel del chanser. Vi får dock inte de riktigt klaraste chanserna och 1-0 står sig till halvtidsvilan.

Inför den andra halvleken byts Simon Amin in istället för Filip Albertson på det centrala mittfältet. Gute börjar bättre i den andra halvleken och kommer till ett par farligheter i början av halvleken.

I den 66:e minuten tvingas inbytte Amin bryta då han fick en smäll på knät, förhoppningsvis är det inget allvarligt. In kommer istället Carl Grundel.

De sista tjugo minuterna börjar med ett par bra lägen för Christer Lipovac men Gutes målvakt räddar. Efter det steppar gotlänningar upp och tar över lite av initiativet och det börjar bli lite nervöst. Med ca kvarten kvar byts jubilaren Molin ut och in kommer Emanuel Arvidsson, som därmed görs tävlingsdebut i Division 2.

I slutet av matchen flyttar Gute upp laget ordentligt och Karlslund blir tillbakatryckta. Klockan tickar upp på tilläggstid då Karlslund står för fint spel på högerkanten och där Habib spelar in bollen till en fri Christer Lipovac som lägger in bollen i öppet mål, 2-0!

Matchen slutar 2-0 och Karlslund befäster därmed andraplatsen i tabellen och fortsätter även att hålla nollan för insläppta mål intakt på hemmaplan i seriespelet.

Nästa match i seriespelet spelas på bortaplan då killarna möter BKV Norrtälje nästa lördag.